Gerinctorna

Mindennapi életünk során észrevétlenül bár, de gerincünket extrém módon terheljük, akár ülő vagy álló foglakozású az illető. Nagyon fontos, hogy megtanuljuk a helyes tartást, illetve a már kialakult elváltozások és/vagy fájdalmak hatékony mozgásterápiás kezelését. Ebben nyújt segítséget a gerinctorna amely a többi ízületet is figyelembe véve kíméletesen de hatékonyan erősíti a megfelelő izmokat, hogy a csigolyákról és ízületeikről a teher egy részét az izmoknak adhassuk át.


Budapesten (és 30 km-es körzetében) házhoz járással is dolgozunk. Időpont egyeztetés itt:


Gátizom torna

A mi kultúránkban sajnos nem is nagyon ismert és nem is nagyon használt, ráadásul még talán titkolt is egy ilyen jellegű gyógytorna rendszeres végzése. Szerencsére napjainkban már egyre többet és többször hallani az intimtorna fontosságáról. Nem csak szülés után, hanem inkább előtte javasolt, könnyen elsajátítható gyakorlatsor, mely aztán otthon is egyszerűen végezhető. A vizelettartási zavarok kezelésére és megelőzésére is szolgál, hiszen az inkontinencia egy fajtája a gátizmok elgyengülése miatt alakul ki!


Érdeklődjön telefonon vagy emailben vagy kérjen információt itt:


Terhestorna

A terhesség alatti gyógytorna fontos hogy a kismama megőrizhesse izmainak tónusát, karban tudja tartani testét a 9 hónap alatt, ahogy az izmok és a test változik. A terhesség alatt végzett rendszeres gyógytorna segít a hát fájdalmait elkerülni, vagy megelőzni annak kialakulását és természetesen a gátizmok karban tartására is érdemes hangsúlyt fektetni! A baba érkezése után a terhestorna folytatása szintén fontos, egyszerű és könnyen elsajátítható és elvégezhető gyakorlatokkal sokat tehetünk a has-, hátizom erősítéséhez, illetve az esetlegesen kialakuló hátfájdalmak kezelésére, az erőnlét fokozására!


Érdeklődjön telefonon vagy emailben vagy kérjen információt itt:


Tartásjavítás

Gyerekeknél igen nagy számban figyelhető meg a hanyag tartás illetve a vele járó következmények, mint előre eső vállak, púpos-hát, előretolt fej, kiálló lapockák, homorú derék. Ezek a későbbiekben rögzülhetnek, és mozgásszervi problémák sorát indíthatják el. Ajánlatos ennek megelőzésére a rendszeres gyógytorna, gerinctorna beiktatása. Vidám, hangulatos, de mégis célirányos, csoportos, vagy egyéni tornával, egyszerű, de hatékony gyakorlatokkal.


Érdeklődjön telefonon vagy emailben vagy kérjen információt itt:


Csontritkulás

A csontritkulás főleg idős korban jelentkezik, speciális tornája van a betegség stádiumától függően más-más gyakorlatokkal! Fontos a csontritkulás tényét komolyan venni, mert az állapot gyorsan romolhat, életre szóló károsodásokat okozva.


Érdeklődjön telefonon vagy emailben vagy kérjen információt itt:


Vénás torna

Mi nők gyakran találkozunk a vénás keringési zavar illetve a vénafalak gyengülésének következményeivel. Zsibbadás, boka körüli duzzanat, nehézláb-érzés, nem beszélve a külső, esztétikai tünetekről, mint seprűvéna, vénatágulat, stb. Tévedés ne essék, nem csak női betegség, sok férfi is küzd ezzel a problémával, mert nem csak szerzett, hanem öröklött is lehet. Speciális gyógytornával ( vénás torna ) a vénák falai megerősíthetőek, az erek körüli izmok tónusának növelésével egyfajta támaszt nyújtanak az érfalnak, ezáltal csökkentve, vagy megszüntetve a tüneteket.


Érdeklődjön telefonon vagy emailben vagy kérjen információt itt:


Balesetek, törések, sportsérülések utáni rehabilitáció

csukló, könyök, váll, boka, térd csípő

Hosszú lenne elemezni a lehetőségeket és az arra megfelelő gyógytornát, egy dolog nagyon fontos; minden törés, ínsérülés, porcleválás, szalagszakadás, sérülések, sportsérülések utáni hosszan tartó rögzítés szakszerű gyógytornát igényel!


Érdeklődjön telefonon vagy emailben vagy kérjen információt itt:


Neurológiai betegségek kezelése

STROKE, Parkinson kór, sclerosis multiplex

Speciális gyógytornát igénylő idegrendszeri károsodások, melyek gyógytornász által vezetett mozgásterápiával gyógyíthatóak, vagy az állapotromlás visszaszorítható, lassítható.


Érdeklődjön telefonon vagy emailben vagy kérjen információt itt:


Amputáció utáni kezelés, protézisviselés tanítása, járástanítás

A gyógytorna első néhány alkalma a csonk felerősítésén alapszik. Attól függően, hogy felső-, vagy alsó végtagról van szó, karnál a nyak-vállövi rendszer, lábnál a csípő-lumbális gerinc tornája is nagyon fontos. Az egész test szimmetriájának és együttmozgásának felépítésére törekszünk. Mindkét alsó végtag elveszítése esetén a törzsizmok megerősítése és az új helyzethez az egyensúly megéreztetése elengedhetetlen az önellátáshoz!


Forduljon hozzám bizalommal, ha amputáció utáni gyógytornára van szüksége, vagy kérdései merülnek fel mindennapi élete során a protézis viseléssel kapcsolatban!


TRX

A TRX egy speciális eszköz ami nyújtáshoz, erősítéshez, sportban és gyógytornában egyaránt alkalmazható. A gyógytorna terápiámat jól kiegészíti, tartós és jelentős eredményeket érünk el vele. Használható:

 • Egyensúly javítására
 • Törzsizom erősítésre
 • Mélyizom tréningre
 • Sportsérülések, vagy balesetek utáni gyógytorna terápiára

Érdeklődjön telefonon vagy emailben vagy kérjen információt itt:


Nyirokterápia

A nyirokrendszer meghatározó szerepet játszik a szervezet folyadékháztartásának és az immunológiai folyamatok körforgásában. Leggyakoribb betegsége a nyiroködéma (nyirokoedema).
Kialakulásának oka lehet veleszületett rendellenesség, azaz a nyirokcsomók és nyirokerek hiánya vagy elégtelen fejlődése. Gyakoribb azonban a nyiroködéma kialakulása, amikor sérülés, műtét vagy betegség következtében a nyirokerek és nyirokcsomók alkalmatlanná válnak a szövet közti folyadék elszállítására. Tünetei: a bőr megvastagszik, az ujjak és a végtagok megvastagodnak, kézfej illetve a lábfej cipószerűre dagad, a bőr feszül, ami fájdalomhoz vezethet.

Mikor segít a nyirokkezelés?
 • nyiroködéma esetén
 • mellműtétek után (különösen, ha a hónalji nyirokcsomókat is eltávolították) karödéma alakulhat ki, melyet a nyirokdrenázzsal megelőzhetünk, ill. kezelhetünk
 • Alsóvégtagi ödéma esetén
 • nehézláb érzés esetén
 • Balesetet, műtétet követő hegesedés miatt keletkezett ödémák eseté
 • Általános immungyengeség esetén
 • Cellulit (narancsbőr) megelőzésére, kezelésére
 • Méregtelenítő kúrák kiegészítéseként
A nyiroködéma komplex kezelésének menete:
 • konzultáció, állapotfelmérés
 • személyre szabott kézi nyirokdrenázs
 • helyes bőrápolás, rendszeres ellenőrzés, tanácsadás
 • speciális kompressziós pólya szakszerű felhelyezése
 • nyirokkeringést javító gyógytorna
 • testsúly kontroll
 • önkezelés megtanítása
A nyirokdrenázs hatásai:
 • duzzanat és a duzzanat okozta feszülés, fájdalom csökken, ill. megszűnik
 • javul a sejtek anyagcseréje, tápanyag és oxigén ellátása
 • általános állapot, közérzet javulása
 • méreganyagok csökkenése a szervezetben
 • immunrendszer erősödése
A nyirokterápia nem javasolt:
 • Akut gyulladásos folyamatoknál, bőrfertőzéseknél
 • Trombózisgyanú eetén
 • Friss szívinfarktus esetén
 • Tüdőödéma esetén
 • Akkut szívelégtelenség esetén
 • Terhesség alatt
 • Kezeletlen magas vérnyomás mellett

A legtöbb esetben orvosi javallatra és kontrollra van szükség, így javasolt egy szakember felkeresése. A kezelés díja az árak menüpont alatt található.


Dorn terápia

A Dorn terápia egy manuálisan végzett ízületi korrekciós technika, melynek célja a fiziológiás helyzetek visszaállítása. Hatásos kezelés fájdalmaknál, zsibbadásnál, aszimmetrikus testi reakcióknál, amelyek lehetnek akutak és krónikusak. Ezen kívül a terápia alkalmas egyéb más megbetegedések kezelésére is, melyek direkt vagy indirekt úton kapcsolatban állnak a gerinccel. A Dorn terápia alapszemlélete abból a feltételezésből indul ki, hogy a gerinc területén megjelenő panaszok zöme visszavezethető az alsó végtagokra, s azok hosszbeli eltéréseire. A kezelés során lehetőségünk van az ízületek korrekciójára, az izomzat lazítására, a gerinc mellett futó meridiánok (energia pályák) kezelésére. A Dorn terápiával való kezelés során a páciens aktív résztvevő, hiszen a blokkok oldása közben foyamatos mozgást végez, együttműködve a terapeutával, valamint a kezelés után minden nap önkorrekciós gyakorlatokat kell végeznie a következő találkozásig.

Breuss masszázs:

A Dorn terápiával komplementer kezelési mód a Breuss masszázs-technika. Míg a Dorn módszer egy manuális ízületi korrekciós technika, a Breuss masszázs egy lazító, lágy, porckorong regeneráló masszázs. A Dorn terápiánál végzett korrekciók előtt és után egyaránt jól alkalmazható a Breuss masszázs, amely segíti ellazítani az izmokat, csökkenti a fájdalmakat, és felgyorsítja a regenerációt.
A Breuss masszázs egy ideális kiegészítője Dorn terápiának. Azonban ellentétben a Dorn terápiával, a porckorongmasszázst tetszés szerint lehet ismételni.


Forduljon hozzám bizalommal.


Táplálékod legyen orvosságod

A testet táplálni kell! A rendszeres, tudatos és helyes táplálkozás mellett nagyon fontos plusz tápanyagok bevitele is! A napi igénybevétel kiüríti raktárainkat amelyet állandóan pótolni kell! A vízben oldódó létfontosságú vitaminok mint pl a C és B vitaminok B1, B2, B3, B12, a megfelelő működéshez elengedhetetlenek. Egy betegség esetén különösen igaz ez, hiszen a regenerálódáshoz a bevitt anyagok nagyon fontosak!
Sőt bizonyos esetekben a tápanyagok hiánya okozza magát a betegséget! A test először kiürül, majd jelzéseket küld enyhébb működési problémák és rossz közérzet képében, végül manifesztálódik a betegség, ha a megfelelő kezelés- pl. tápanyag bevitel- elmarad akkor pedig visszafordíthatatlan károkat okoz…


A táplálék orvosság, a tápanyagok a gyógyítók! Ne gyógyszerhez nyúljunk először, hanem a természethez!

Kapcsolat

Keressen minket bizalommal elérhetőségeink bármelyikén vagy írjon nekünk itt.

 • 1135 Budapest Kassák Lajos utca 34

 • +36-20/426-3732
  +36-20/414-6263

 • andrea@papandrea.hu