Fizikoterápia

"A legnagyobb félelmünk nem az, hogy alkalmatlanok vagyunk. A legnagyobb félelmünk az, hogy erőnk és hatalmunk minden elképzelést felülmúl... "- Nelson Mandela


Uh kezelés

A gyógyászati célra alkalmazott ultrahang terápia estén az ultrahang három jótékony hatását használjuk fel.

  • Mechanikus hatása, hogy a szövetekben mikromasszázst idéz elő, amely fokozza a véráramlást és serkenti a nyirokkeringést.
  • Termikus hatása révén melegíti, lazítja az adott területet, amely csillapítja a fájdalmat.
  • Kémiai hatásával növeli a kezelt terület oxigénellátását, tágítja az ereket.
Összességében az ultrahang terápia kiváló izomrelaxáló, fájdalomcsökkentő kezelés, amely természetesen javítja a gyógyulási folyamatokat.


A kezelés javallott; a kopásos ízületi betegségek (arthrosis) esetén ,izomrándulás, izomfájdalom, sportsérülések, íntapadások és ínhüvelyek elváltozásainál, csontkinövéseknél, inak zsugorodásánál is eredményesen használható. Izomcsomók, kötött izmok, beszűkült mozgások oldására is kiváló.


Elektromos kezelés

Az érintett területre elektródák kerülnek, ezek elhelyezése is fontos a kezelés szempontjából. A kezelés hatásai: fájdalomcsillapító (ez az elsődleges hatás), gyulladáscsökkentő, ödéma csökkentő, keringésfokozó hatásuk van a különböző típusoknak eltérő arányban. Az elektroterápiát izom-ingerlésre is használjuk, például gyengült, vagy bénult izmok esetén. Fitneszben is használnak izom-ingerlést. Az elektroterápia kombinálható ultrahang kezeléssel. Az elektromos elektródák alá pedig akár különböző hatóanyagok tehetők, az áram fokozza a bőrön való bevitelt (ez az iontoforézis kezelés). Elektroterápia a legtöbb mozgásszervi probléma esetén használható. A gyógytorna/ mozgásterápia kiegészítő kezelés, felgyorsítja a gyógyulást, állóképességet, terhelhetőséget fokoz az izomban.


Keressen bizalommal!Kapcsolat

Keressen minket bizalommal elérhetőségeink bármelyikén vagy írjon nekünk itt.

  • 1135 Budapest Kassák Lajos utca 34

  • +36-20/426-3732
    +36-20/414-6263

  • andrea@papandrea.hu